Fordeler og ulemper

  • 12.06.2017, 11:00

Ved å flytte hjemmefra og bo for seg selv.


FORDELER

Man kan alltid bestemme hvordan det skal se ut - Både med møbler og farger og alt man ønsker seg. Nå som jeg vurderer å pusse opp stua, så er det ingen jeg trenger å rådføre meg med, eller spørre om "er det greit at...?" Eneste jeg liker å spørre andre om, er om de tror at det kommer til å se bra ut. Og det er ganske viktig for meg, sånn har jeg alltid vært. Til syvende og sist er det jeg som bestemmer, og det er en ganske digg følelse!

Man kan få alenetid - Selvom jeg kjeder meg fort, så er det godt å bare kunne legge seg ned på sofaen og slappe av innimellom, og det akkurat når man ønsker det. Uten en eneste lyd og det bare er "Stine-tid". Jeg liker det, men ikke i lengden.

Lære å bli selvstendig - Man lærer ganske mye ved å bo for seg selv. Det med å betale regninger, og sette av penger til ditt og datt, og planlegge og prioritere er en ting man lærer etterhvert. Nå har jeg bodd for meg selv i over 1 år, og det har gått kjempe bra hittil.  

Kan bestemme når man kommer hjem til enhver tid - Når man bor hjemme, så kan man ikke alltids valse inn fra byen klokka 5-6 om morningen, da man vekker hele huset. Når man bor for seg selv, så kan man det, hehe. Og ingen vet når og hva du gjør til enhver tid!

Man kan bestemme over hva man ønsker å spise til middag - Jeg spiste mye norsk husmannskost når jeg bodde hjemme, vel og merke: poteter. Dette har jeg ikke laget noen gang i mitt liv, ikke da og ikke nå. Spiser heller pasta, ris og lignende. Digger å kunne bestemme hva man skal spise til middag, og når man vil spise. Om jeg vil spise middag klokka 9 på en hverdag, så gjør jeg det!

Kan rote så mye man ønsker - Dette kan også bli en ulempe, fordi man må også rydde opp etter seg om man ønsker å rote ganske mye, sånn som jeg pleier å gjøre, hehe.


 

ULEMPER

Alltid måtte rydde etter seg selv - Dette hater jeg.. Før så var det sånn at man hjalp til litt her og der i huset hjemme, og den "rydd rommet ditt"-opplegget. Nå så er det faktisk rydde og vaske ALT selv.. Og man shiner opp leiligheten så ofte man kan. Jeg som bor i en liten leilighet på 37 kvadratmeter, må rydde oftere enn jeg trodde. Bare man har laget middag, så ser det ut som et bomba hus. 

Lage middag selv - Hadde vært litt digg å komme hjem til middag hver dag. Dette gjør jeg jo fortsatt, men ikke hver dag såklart.

Vaske sine egne klær - Dette har jeg faktisk aldri gjort før, før jeg flyttet for meg selv. Hadde hjulpet til et par ganger for å vite litt, men ikke som å bo for seg selv. Jeg sorterer alt, og tar det meste på 30grader utenom sengetøy, håndklær og undertøy som jeg tar på 60grader. Utenom ull. Så er enklere enn jeg trodde, faktisk. Noen ganger bare gjetter jeg, hehe.

Ikke ha noen til å gå tur med Zarina - Høres kanskje dumt ut i og med at jeg har ansvaret for en hund, men innimellom hvis man er syk eller dårlig form eller dødssliten, så når man bodde hjemme kunne man spørre om noen vær så snill kunne ta en tur ut innimellom.

Ensomhet - Man er mye alene, og det kjenner man på. Synes det kan fort bli litt for ensomt når man setter seg ned, og bare titter rundt seg, og det liksom bare.. er deg?.. Det kjenner jeg litt på, men heldigvis har jeg Zarina hjemme hos meg. Og familie og venner er som regel ikke langt unna. Heldigvis har jeg bil!

Alle utgifter blir kun betalt av meg - Dette er kjipt. Alle pengene flyr jo bare man snur seg. Man er oftere blakk enn når man bodde hjemme, for det er så mye utgifter med det. 

 

Har dere noen fordeler og ulemper dere ønsker å dele? Eller er det noen dere kjenner der igjen i? ♡

Victoria Larsen

12.06.2017 kl. 13:27
Flott skrevet! :)

stinem

12.06.2017 kl. 13:34
Victoria Larsen: Takk skal du ha! Så hyggelig :)

elisebr

12.06.2017 kl. 16:56
Så bra innlegg! :)

stinem

12.06.2017 kl. 17:57
elisebr: Takk, så hyggelig :)

Ida M.

13.06.2017 kl. 13:16
Hei!

Mitt navn er Ida Moseng og jeg er leder i Zoom, ungdomsavdelingen i Romerikes Blad. Hver uke trykker vi blogginnlegg fra bloggere på Romerike i avisen. I den anledning lurer jeg på om vi kan få trykke dette blogginnlegget ditt? Det er veldig godt skrevet, og veldig aktuelt for mange ungdommer.

Under innleggene pleier vi å ha en faktaboks med litt info om bloggeren og lenke til bloggen. På den måten har du også mulighet til å få flere lesere.

Veldig fint om du kan svare meg så fort som mulig på om vi kan få trykke innlegget ditt eller ikke.

Med vennlig hilsen

Ida Moseng

Romerikes Blad

idamoseng93@gmail.com

stinem

13.06.2017 kl. 18:54
Ida M.: Så hyggelig! Sender deg en mail :)

Search

Bloggdesign

hits