hits
  • Mat
  • Nytt og sunt

    • 08.03.2018, 11:18

    Hei dere! Igr kveld lagde jeg noe jeg aldri har laget fr. Mangosalat. Fikk faktisk inspirasjon fra en yngre kunde jeg klipper p jobb. Stekte to laksefileter med sitronpepper, peppermix, salt og pepper og et fiskekrydder jeg har hjemme. Trente p mandagen, s fr prve bli litt sunn da vettu, hehe.. Hadde faktisk ris ved siden av, og smeltet bare litt smr hadde over med maldonsalt p.

    Mangosalaten bestod av 2 stk mango som jeg delte opp i terninger. 2 stk avocado som jeg gjorde akkurat det samme med. 2 stk vrlk som jeg delte i sm biter. 1 stk chili som jeg hakket i mindre biter. 1 stk lime som jeg drysset over og litt salt og pepper og rrte rundt. OMG s godt! Hadde ogs hvitlksbaguetter ved siden av. Anbefales!!

    Og forresten. Gratulerer med dagen til alle kvinner der ute! ♡

  • Mat
  • Et godt tips til dere der ute

    • 05.12.2017, 21:26

    Hei dere! N har jeg akkurat lagt meg ned p sofaen etter ha ryddet kjkkenet og satt p oppvaskmaskinen etter kveldens matlaging. Den var stapp full, og fikk faktisk ikke plass til alt. Hadde jo som sagt igr kjpt inn middag til hele uka. Og idag var det kylling, ris, saus, brokkoli og sopp p menyen. Lagde med vilje mye for ha det eventuelt til lunsj eller middag i morgen. For i morgen skal jeg p kino rett etter jobb, s rekker ikke s mye. S da er alt planlagt, og det er s deilig. S har fordelt maten p 4. En for idag, og tre bokser som er til middag i morgen, lunsj i morgen og eventuelt lunsj eller middag i overimorgen. Merker at dette er mye billigere enn det jeg har drivd med i mange mneder n. Jeg digger vre tilbake, og planlegge litt og f konomien p styr igjen. Ikke at jeg har vrt drlig p det, men jeg har prioritert feil i forhold til middag og lunsj i hvertfall 6 mnd n, og det orker jeg ikke mer.

    S et godt tips til dere der ute, er sette opp 1 dag i uken for planlegge. 1 dag i uken for handle inn. Enklere blir det ikke. Eneste som er "vanskelig" med dette er at man m bre noen breposer helt alene, og det er tungt, hehe. Men godt nr man har kommet seg opp i leiligheten og rydder inn i kjleskapet. Jeg mener det, jeg elsker det nr man har sortert i kjleskapet. Der kom enda en liten glede i hverdagen. 

    Forresten, jeg har brukt 3 kyllingfileter som jeg har skret opp i mindre smale biter for det er lettere steke. Krydret med paprika, peppermix, litt cayennepepper og salt & pepper. Kokt rett og slett boil-in-bag jasminris i 14 minutter. Hehe, ganske enkelt. Jeg syns den er god, jeg! Brukte 3 sopp ettersom jeg skulle ha brokkoli ogs. Kokte en hel brokkoli i kokende vann med salt i (delte opp i sm biter fr jeg la i vannet). Tok bernaisesaus idag, da den stod fremst i skapet, hehe. 
    Hper det er like godt i morgen. N er det siste tur med Zarina, s er det senga for oss. Sov godt og ta til dere tipset mitt, for det lnner seg og du sparer masse tid og energi p f gjort ukeshandelen en gang i uken. Tro meg! ♡

  • Mat
  • En av mine favorittretter

    • 15.11.2017, 21:58

    Hei fininger. Idag har dagen gtt til en kort dag p jobb ettersom det var mte med borettslaget ang brannen og diverse info rundt det. S mamma kom p besk, og jeg lagde middag til oss, som bestod av min favorittmat:
    3 stk kyllingfilet (til vanlig 2)
    10 sopp
    Ruccola 
    En halv avocado
    Pasta
    Fetaost
    Parmesanflak 
    og diverse krydder

    Her er det rett og slett bare smaken din som gjelder. Jeg pleier bruke 2 kyllingfilet til meg selv nr jeg lager kun til meg. Det er fordi da har jeg middag og lunsj i to dager. Idag brukte jeg 3 stk. Bruker ca 10 sopp til vanlig ogs, varier mellom 5-10, ettersom jeg elsker sopp. Pleier krydre soppen med pepperpix og salt og pepper fra "Nicolas Vah". Kyllingen bruker jeg krydder som kajennepepper, salt og pepper fra "Nicolas Vah", Salt med parmesan og basil smak fra "Nicolas Vah", hvitlkskrydder, peppermix, Chicken krydder, og til vanlig bruker jeg paprikakrydder som jeg var tom for idag. Bruker tagliatelle pasta og koker det i 9 minutter i kokende vann. Har ogs oppi litt olje og salt i vannet. Blander alt sammen i en stor bolle og har parmesanflak over som jeg ELSKER, fetaost, ruccola og noen biter med avocado. Det som er s fint med denne retten er at den er mektig, s man blir fort mett, og da har man mat i flere dager og i tillegg lunsj. Her kan du ogs velge selv hva slags krydder akkurat du liker, og blande i vei. Hper det faller i smak, skikkelig kosemat!

  • Mat
  • Late breakfast

    • 26.08.2017, 14:22

    Hei fininger! Og kom morgen. Eller hva skal jeg si? Klokka er ti p halv 3 og jeg spiser frokost. Har bare ligget dratt meg idag, og slappet av. Gikk en lengre tur med Zarina og tok en tur i butikken etter dette for handle inn til frokost. Fikk s lyst p egg og bacon. Lenge siden sist. Digger jo avocado ogs, s det mtte med. Idag valgte jeg brd istedenfor, selvom kanskje rundstykker osv ser bedre ut p et bilde, s liker jeg faktisk veldig godt vanlig brd. Har hatt feber og vondt i kroppen halve forrige uke, s endelig er jeg p bedringens vei. S var s digg f spist igjen, hehe. Har ikke hatt matlyst den uken som var, s det var virkelig p tide diske opp no godt! N skal jeg spise, og se p en serie og videre til mamma etterhvert. Hper dere fr en fin helg alle sammen ♡

    Og btw alle krydderiene fra "Nicolas Vah" er super gode, og har dilla hvis noen lurte! Og ikke minst maldon salt.. mmmm..

  • Mat
  • Halvveis hjemmelaget

    • 21.08.2017, 19:11

    Hei! N har jeg akkurat satt meg ned for spise. Jeg har for frste gang laget suppe.. Hehe! Den er snn halvveis hjemmelaget, ettersom jeg har jukset bittelitt med tilsette ferdigpose. Men jeg kaller den kun for halvveis fordi jeg har tilsatt og gjort alt annet til min smak. Prv ut!

    Lofoten fiskesuppe pose har jeg brukt. Det er ogs tilsatt en del matflte for gjre den fyldigere. Jeg bestemte meg for tilsette laks i biter og scampi. Hadde i flgende krydder: maldon salt, peppermix, salt&pepper, kajennepepper, sitronpepper, fiskekrydder mix og gastromat. Kuttet opp gulrtter i sm biter og purrelk. Og tok opp i en god del sitronsaft som jeg presset fra en sitron. Hadde hvitlksbrd ved siden av. S n koser jeg meg! ♡

    Rekkeflge: Laktosfri melk, laktosfri matflte og vann oppi kjelen. Deretter posen oppi! Puttet oppi gulrttene og lot det koke. Stekte scampien bittelitt i pannen og tilsatte sat&pepper. Puttet oppi purrelken. Hadde i scampien oppi. Deretter fisken helt til slutt som jeg hadde kuttet opp i mindre biter. Alt av krydder som er nevnt ovenfor og sitron er puttet oppi etter jeg har smakt det til. Jeg er kjempe fornyd! ♡

  • Mat
  • Sommerlig mat

    • 23.05.2017, 19:47

    Endelig er det kjempe fint vr ute. Bortimot 20grader. Gledet meg s mye til komme hjem fra jobb idag. Hadde nemlig p meg alt for tykke klr idag, og det var skikkelig slitsomt. S kjappet meg til butikken og kjpte inn til salat. Dette har jeg hatt lyst til ha til middag n i flere uker og mneder. Og det har jeg nok til middag noen dager fremover, og sikkert lunsj. Skiftet til lettere klr, kastet strmebuksen og tok p meg sandaler, og gikk en tur med Zarina!

    Grillet kylling, epler, agurk, druer, pasta, vrlk, fetaost, isbergsalat, babyleaf mix, mais og krutonger! Enkel salat med hvitlksbrd og aioli ved siden av! NAM!

    Ha en fin kveld i solen, n skal jeg nyte maten og titte p litt serier. Rart hvor slv man blir etter jobb!
    Klem fra meg ♡

  • Mat
  • Velkomstdrink

    • 16.05.2017, 09:51

    Her kommer et tips til hva slags velkomstdrink du kan lage p eventuelt 17.mai om du fr gjester. Kan bde brukes med og uten alkohol. Denne er laget med alkohol. Hurra! Bare 1 dag igjen!

    Har oppi Absolutt Vodka, solbr saft, litt sprite. Har hatt oppi Cava eller en slags sprudlende drikk ogs noen ganger!
    Deler jordbrene i to (kan ogs bruke flere frukter om nskelig)
    Til slutt har jeg oppi en haug av store isbiter som har ligget i fryseren fra dagen fr. Dette er mengder jeg smaker meg frem til, s ikke noen eksakte ml.

    Kos dere, den er veldig god ♡

  • Mat
  • Grsdagens tapas

    • 14.05.2017, 14:39

    Hei! Fikk aldri lagt ut noe innlegg igr, da vi s p Eurovision 2017 helt til rundt ett i natt! Fr dette var vi en tur p Strmmen Storsenter, som sagt. Innkjp kommer senere! 
    Vi lagde gooood tapas hos mamma igr, med bde kjttboller i tomatsaus, scampi med hvitlk og chili, calamares, aioli, manchego ost, jordbr, kyllingklubber, poteter, fylte chili og fylte paprika. Med brd og focacciabrd ved siden av! Det var s godt det, at jeg fr helt vann i munnen bare jeg snakker om det!

     

    Veldig deilig ikke vre fyllesyk idag, for n skal vi videre i bursdag til mamma. Jeg sov hos sstra mi, Linda, igr. S n m vi kjappe oss for rekke det til klokka 15.
    Ha en kjempe fin sndag i regnvret. Bare noen f dager til 17.mai. Hurra!
    Klem ♡

  • Mat
  • Dagens kjappe middag

    • 09.05.2017, 18:22

    Hei! Sen middag idag ogs, da man bruker hele dagen sin p jobb. Lagde Nachos idag med salat ved siden av, mmm, nam!

    400g kjtteig
    Nachos
    Ost
    Kajennepepper
    Tacokrydder
    Paprikakrydder
    Salsa 
    Babyleaf mix
    Mais
    Avocado
    Rde druer
    Fetaost

    Jeg stekte frst 400g kjtteig i en stekepanne i kun smr. Hadde deretter i kajennepepper, paprikakrydder og tacokrydder og tok bittelitt vann og lot det koke i 1 minutt ca. Satt ovnen p 200 grader p varmluft, oppe og under varme. La lagvis kjtteig, nachos, og ost i en ildfast form, og tok pepperpix krydder og grillkrydder over fr steking. Imens denne var i ovnen, kuttet jeg opp avocado i biter, delte druene i to, og vips s hadde jeg en enkel og god salat ved siden av med babyleaf salat og mais i tillegg. Strdde fetaost p toppen.

    Digg, n skal jeg kose meg og titte litt p pcen. God middag!
    Klem ♡

    Search

    Bloggdesign