hits
 • Mat
 • Et godt tips til dere der ute

  • 05.12.2017, 21:26

  Hei dere! Nå har jeg akkurat lagt meg ned på sofaen etter å ha ryddet kjøkkenet og satt på oppvaskmaskinen etter kveldens matlaging. Den var stapp full, og fikk faktisk ikke plass til alt. Hadde jo som sagt igår kjøpt inn middag til hele uka. Og idag var det kylling, ris, saus, brokkoli og sopp på menyen. Lagde med vilje mye for å ha det eventuelt til lunsj eller middag i morgen. For i morgen skal jeg på kino rett etter jobb, så rekker ikke så mye. Så da er alt planlagt, og det er så deilig. Så har fordelt maten på 4. En for idag, og tre bokser som er til middag i morgen, lunsj i morgen og eventuelt lunsj eller middag i overimorgen. Merker at dette er mye billigere enn det jeg har drivd med i mange måneder nå. Jeg digger å være tilbake, og planlegge litt og få økonomien på styr igjen. Ikke at jeg har vært dårlig på det, men jeg har prioritert feil i forhold til middag og lunsj i hvertfall 6 mnd nå, og det orker jeg ikke mer.

  Så et godt tips til dere der ute, er å sette opp 1 dag i uken for å planlegge. 1 dag i uken for å handle inn. Enklere blir det ikke. Eneste som er "vanskelig" med dette er at man må bære noen bæreposer helt alene, og det er tungt, hehe. Men godt når man har kommet seg opp i leiligheten og rydder inn i kjøleskapet. Jeg mener det, jeg elsker det når man har sortert i kjøleskapet. Der kom enda en liten glede i hverdagen. 

  Forresten, jeg har brukt 3 kyllingfileter som jeg har skrået opp i mindre smale biter for det er lettere å steke. Krydret med paprika, peppermix, litt cayennepepper og salt & pepper. Kokt rett og slett boil-in-bag jasminris i 14 minutter. Hehe, ganske enkelt. Jeg syns den er god, jeg! Brukte 3 sopp ettersom jeg skulle ha brokkoli også. Kokte en hel brokkoli i kokende vann med salt i (delte opp i små biter før jeg la i vannet). Tok bernaisesaus idag, da den stod fremst i skapet, hehe. 
  Håper det er like godt i morgen. Nå er det siste tur med Zarina, så er det senga for oss. Sov godt og ta til dere tipset mitt, for det lønner seg og du sparer masse tid og energi på å få gjort ukeshandelen en gang i uken. Tro meg! ♡

 • Mat
 • En av mine favorittretter

  • 15.11.2017, 21:58

  Hei fininger. Idag har dagen gått til en kort dag på jobb ettersom det var møte med borettslaget ang brannen og diverse info rundt det. Så mamma kom på besøk, og jeg lagde middag til oss, som bestod av min favorittmat:
  3 stk kyllingfilet (til vanlig 2)
  10 sopp
  Ruccola 
  En halv avocado
  Pasta
  Fetaost
  Parmesanflak 
  og diverse krydder

  Her er det rett og slett bare smaken din som gjelder. Jeg pleier å bruke 2 kyllingfilet til meg selv når jeg lager kun til meg. Det er fordi da har jeg middag og lunsj i to dager. Idag brukte jeg 3 stk. Bruker ca 10 sopp til vanlig også, varier mellom 5-10, ettersom jeg elsker sopp. Pleier å krydre soppen med pepperpix og salt og pepper fra "Nicolas Vahé". Kyllingen bruker jeg krydder som kajennepepper, salt og pepper fra "Nicolas Vahé", Salt med parmesan og basil smak fra "Nicolas Vahé", hvitløkskrydder, peppermix, Chicken krydder, og til vanlig bruker jeg paprikakrydder som jeg var tom for idag. Bruker tagliatelle pasta og koker det i 9 minutter i kokende vann. Har også oppi litt olje og salt i vannet. Blander alt sammen i en stor bolle og har parmesanflak over som jeg ELSKER, fetaost, ruccola og noen biter med avocado. Det som er så fint med denne retten er at den er mektig, så man blir fort mett, og da har man mat i flere dager og i tillegg lunsj. Her kan du også velge selv hva slags krydder akkurat du liker, og blande i vei. Håper det faller i smak, skikkelig kosemat!

 • Mat
 • Late breakfast

  • 26.08.2017, 14:22

  Hei fininger! Og kom morgen. Eller hva skal jeg si? Klokka er ti på halv 3 og jeg spiser frokost. Har bare ligget å dratt meg idag, og slappet av. Gikk en lengre tur med Zarina og tok en tur i butikken etter dette for å handle inn til frokost. Fikk så lyst på egg og bacon. Lenge siden sist. Digger jo avocado også, så det måtte med. Idag valgte jeg brød istedenfor, selvom kanskje rundstykker osv ser bedre ut på et bilde, så liker jeg faktisk veldig godt vanlig brød. Har hatt feber og vondt i kroppen halve forrige uke, så endelig er jeg på bedringens vei. Så var så digg å få spist igjen, hehe. Har ikke hatt matlyst den uken som var, så det var virkelig på tide å diske opp no godt! Nå skal jeg spise, og se på en serie og videre til mamma etterhvert. Håper dere får en fin helg alle sammen ♡

  Og btw alle krydderiene fra "Nicolas Vahé" er super gode, og har dilla hvis noen lurte! Og ikke minst maldon salt.. mmmm..

 • Mat
 • Halvveis hjemmelaget

  • 21.08.2017, 19:11

  Hei! Nå har jeg akkurat satt meg ned for å spise. Jeg har for første gang laget suppe.. Hehe! Den er sånn halvveis hjemmelaget, ettersom jeg har jukset bittelitt med å tilsette ferdigpose. Men jeg kaller den kun for halvveis fordi jeg har tilsatt og gjort alt annet til min smak. Prøv ut!

  Lofoten fiskesuppe pose har jeg brukt. Det er også tilsatt en del matfløte for å gjøre den fyldigere. Jeg bestemte meg for å tilsette laks i biter og scampi. Hadde i følgende krydder: maldon salt, peppermix, salt&pepper, kajennepepper, sitronpepper, fiskekrydder mix og gastromat. Kuttet opp gulrøtter i små biter og purreløk. Og tok opp i en god del sitronsaft som jeg presset fra en sitron. Hadde hvitløksbrød ved siden av. Så nå koser jeg meg! ♡

  Rekkefølge: Laktosfri melk, laktosfri matfløte og vann oppi kjelen. Deretter posen oppi! Puttet oppi gulrøttene og lot det koke. Stekte scampien bittelitt i pannen og tilsatte sat&pepper. Puttet oppi purreløken. Hadde i scampien oppi. Deretter fisken helt til slutt som jeg hadde kuttet opp i mindre biter. Alt av krydder som er nevnt ovenfor og sitron er puttet oppi etter jeg har smakt det til. Jeg er kjempe fornøyd! ♡

 • Mat
 • Sommerlig mat

  • 23.05.2017, 19:47

  Endelig er det kjempe fint vær ute. Bortimot 20grader. Gledet meg så mye til å komme hjem fra jobb idag. Hadde nemlig på meg alt for tykke klær idag, og det var skikkelig slitsomt. Så kjappet meg til butikken og kjøpte inn til salat. Dette har jeg hatt lyst til å ha til middag nå i flere uker og måneder. Og det har jeg nok til middag noen dager fremover, og sikkert lunsj. Skiftet til lettere klær, kastet strømebuksen og tok på meg sandaler, og gikk en tur med Zarina!

  Grillet kylling, epler, agurk, druer, pasta, vårløk, fetaost, isbergsalat, babyleaf mix, mais og krutonger! Enkel salat med hvitløksbrød og aioli ved siden av! NAM!

  Ha en fin kveld i solen, nå skal jeg nyte maten og titte på litt serier. Rart hvor sløv man blir etter jobb!
  Klem fra meg ♡

 • Mat
 • Velkomstdrink

  • 16.05.2017, 09:51

  Her kommer et tips til hva slags velkomstdrink du kan lage på eventuelt 17.mai om du får gjester. Kan både brukes med og uten alkohol. Denne er laget med alkohol. Hurra! Bare 1 dag igjen!

  Har oppi Absolutt Vodka, solbær saft, litt sprite. Har hatt oppi Cava eller en slags sprudlende drikk også noen ganger!
  Deler jordbærene i to (kan også bruke flere frukter om ønskelig)
  Til slutt har jeg oppi en haug av store isbiter som har ligget i fryseren fra dagen før. Dette er mengder jeg smaker meg frem til, så ikke noen eksakte mål.

  Kos dere, den er veldig god ♡

 • Mat
 • Gårsdagens tapas

  • 14.05.2017, 14:39

  Hei! Fikk aldri lagt ut noe innlegg igår, da vi så på Eurovision 2017 helt til rundt ett i natt! Før dette var vi en tur på Strømmen Storsenter, som sagt. Innkjøp kommer senere! 
  Vi lagde gooood tapas hos mamma igår, med både kjøttboller i tomatsaus, scampi med hvitløk og chili, calamares, aioli, manchego ost, jordbær, kyllingklubber, poteter, fylte chili og fylte paprika. Med brød og focacciabrød ved siden av! Det var så godt det, at jeg får helt vann i munnen bare jeg snakker om det!

   

  Veldig deilig å ikke være fyllesyk idag, for nå skal vi videre i bursdag til mamma. Jeg sov hos søstra mi, Linda, igår. Så nå må vi kjappe oss for å rekke det til klokka 15.
  Ha en kjempe fin søndag i regnværet. Bare noen få dager til 17.mai. Hurra!
  Klem ♡

 • Mat
 • Dagens kjappe middag

  • 09.05.2017, 18:22

  Hei! Sen middag idag også, da man bruker hele dagen sin på jobb. Lagde Nachos idag med salat ved siden av, mmm, nam!

  400g kjøtteig
  Nachos
  Ost
  Kajennepepper
  Tacokrydder
  Paprikakrydder
  Salsa 
  Babyleaf mix
  Mais
  Avocado
  Røde druer
  Fetaost

  Jeg stekte først 400g kjøtteig i en stekepanne i kun smør. Hadde deretter i kajennepepper, paprikakrydder og tacokrydder og tok bittelitt vann og lot det koke i 1 minutt ca. Satt ovnen på 200 grader på varmluft, oppe og under varme. La lagvis kjøtteig, nachos, og ost i en ildfast form, og tok pepperpix krydder og grillkrydder over før steking. Imens denne var i ovnen, kuttet jeg opp avocado i biter, delte druene i to, og vips så hadde jeg en enkel og god salat ved siden av med babyleaf salat og mais i tillegg. Strødde fetaost på toppen.

  Digg, nå skal jeg kose meg og titte litt på pcen. God middag!
  Klem ♡

  Search

  Bloggdesign