5 ting jeg er redd for

  • 04.08.2017, 13:00

Nå vil jeg skrive om 5 ting jeg er redd for, og engster meg for. Noen vil tenke at det er helt latterlig, men det sitter nok bare inni mitt lille hode!

Katter - Jeg er så innmari redd for katter. Jeg er et hundemenneske som dere sikkert har skjønt. Ingen katter liker meg, de bare biter og klorer og jeg føler de skal angripe meg, hehe. Veldig pene dyr, syns jeg. Men de føler nok at jeg er redd, og det virker som de syns er gøy. For mange katter går mot meg og kommer til og med inntil bena mine, mens jeg står der å skjelver. Når de åpner munnen og mjauer, så kjenner jeg bare at "jeg vil egentlig bare dø", og føler for å løpe fort vekk.

Maur og småkryp - Dette er vel noe jeg bare syns er ekkelt. Men oppriktig er jeg redd. For jeg føler at der det er en maur, der er det alltid fler. De er som en stor flokk som er overalt. Sikkert fordi de er så små. Er det maur et sted, så stikker jeg for å si det sånn. Generelt alle småkryp som har flere ben enn meg og hunden min, rett og slett. Æsj!!

Høyder - Har høydeskrekk, og har faktisk ikke aning om hvorfor. Liker faktisk heller ikke å klatre opp på en stol for å hente noe oppå skapet for eksempel heller.. Tror nok det er at jeg kan godt klatre opp, men det å komme seg ned igjen, der kommer problemet. Er så redd for å dette ned.. Mange har nok høydeskrekk, og det skjønner jeg godt. Får helt fnatt av de som hopper i strikk og klatrer i fjell og diverse. At de tør!!! Dere er gærne!

Lyn og torden - Ubehag på det høyeste.. Jeg som jobber i en frisørsalong, som driver med både vann og elektrisitet i forhold til føhnere og rettetenger.. Ikke bra kombinasjon for lyn og torden. Og jeg som har hund også, som må ut uansett vær, så er ikke dette et vær jeg går ut i. Tenk om man skulle blitt slått ned av lynet da? Jeg holder meg rett og slett for ørene når alt dette rabalderet holder på.. Uff!

Å miste noen man er glad i - Dette er vel det viktigste punktet. For jeg er livredd for de tingene over, fordi jeg syns det er ekkelt og ubehagelig. Men dette punktet er noe man faktisk er oppriktig redd for. Orker ikke tanken på det engang.. Hvordan reagerer man hvis man mister noen man er glad i da? Ikke vet jeg nå, og ikke den gang det skal skje...

 

Er det noe dere er redde for, eller kjenner dere igjen i? ♡

Tips til deg som vil ha en fin uke

  • 03.08.2017, 12:37

Handle en gang i uken - Noe av det lureste som finnes for både å spare tid og penger er å handle inn maten du skal ha for hele uken, en gang i uken. Sette opp liste med hva du trenger. 

Planlegge hva du skal ha til middag - Sett deg ned og finn ut hva du skal ha mandag, tirsdag osv til middag. Kanskje du vet at du kan bruke osten både på mandag og fredag? 

Skrive ned en to-do liste med avtaler - Hvis du har avtaler etter jobb som du ikke må glemme, er det lurt å skaffe seg en kalender eller en bok du kan skrive ned hva du skal gjøre denne uken. Eller rett og slett planlegg uken din fullt ut!

Finn en fast dag i uken - for din egen del. Ha en så kalt spa-kveld for deg selv. Ta hårkur, ansiktsmaske og shave legger og det som hører med. Det er noe som er både bra for hår og hud og prøv å få gjort dette hvertfall en gang i uken. 

Les blogger - Noe jeg liker å starte dagen med, er å gå inn på sosiale medier og titte. Og i tillegg lese blogger jeg følger. 

Ryddedag - En dag i uken er det greit å få støvsugd og ta en skikkelig ryddesjau syns jeg. Da får man en kjempe god følelse når alt er strøkent! 

Ha ferie uten en å dele det med

  • 24.06.2017, 20:00

Dette er første gangen jeg skal poste noe som er litt personlig. Det er bare en tanke jeg har fått når sommeren nærmer seg. Og jeg vet ikke helt om jeg klar for den følelsen og tanken. Tanken på det skremmer meg litt. Ensomhet!

Jeg ble singel i slutten av desember, og jeg har i 5 år alltid hatt en å feriere med. Enten i de små fridagene, eller den store sommerferien. Enten har det vært å være i syden som jeg kaller det, eller så har det vært i forskjellige små- eller storbyer. Jeg har aldri hatt en ferie (på 5 år) uten en å dele det med. Dette har ingenting med han å gjøre, selvfølgelig. Men jeg syns det er ensomt å skulle planlegge tre uker sommerferie, når man faktisk ikke har noen å dra på ferie med. Alle mine nærmeste venninner, har kjæreste. De har planlagt både ferien i år og neste år, så det gjør det vanskeligere for meg å skulle planlegge noe å gjøre. 
Jeg skjønner kjempe godt at de vil dra på ferie med sin kjæreste, da jeg også ville valgt det samme. Og man har som regel ikke ferie samtidig, som også gjør det vanskeligere. Jeg vet ikke helt hva jeg vil frem til med dette innlegget, men jeg syns det er kjipt å skulle glede seg til noe som ikke er å glede seg til. 
Prøver liksom å få til en jentetur til et sted, men det kan man ikke planlegge før om hvertfall to år frem i tid, da som sagt de fleste har ordnet seg sommerferie neste år også. Jeg er isåfall en person som aldri, og da mener jeg aldri, kunne dratt på ferie alene. Ferie for meg er også sydenferie. Hvertfall gjøre noe man gjør sjeldent. Da slapper jeg hundre prosent av, og er i mitt ess. 

Jeg sier heller ikke at det hadde vært så mye bedre med en kjæreste heller, for jeg er jo egentlig ikke klar for det. Og ønsker meg ikke kjæreste for øyeblikket. Men det er nok bare det at det har vært en vane, og jeg liker ikke forandringer. Liker best det som er trygt. 

Jeg har heldigvis Zarina ♡ Og oppsummert så er det vel sånn at jeg vet selv at man ikke trenger en kjæreste for å ha noe å gjøre! Det er nok bare uvant for meg. 

Tidsfordriv

  • 20.06.2017, 20:51

Lånt fra viccctoria.blogg.no 

 

Når du gråt sist og hvorfor? For å være helt ærlig så husker jeg ikke. Jeg er en person som gråter lett og er veldig følsom. Men etter jeg ble singel og ting endte som det gjorde, så har jeg ikke grått de siste ukene som jeg kan huske. Må nok ha vært av en film ellerno.. 

Blir du påvirket av fokus på kropp i sosiale medier? Både og. Jeg blir nok veldig påvirket utseendemessig med hva man skal ha på seg og følge hva andre gjør, og med sminke og alltid skal føle seg fresh. Men akkurat det med å holde seg slank og sånt, der har jeg bomma. Men jeg vil nok si at mye av dette påvirker meg generelt. 

Når kan du være deg selv 100%? Når jeg er med noen jeg stoler på. 

Hvordan tror du andre oppfatter deg? Utålmodig, ærlig og omsorgsfull. 

En situasjon som du finner vanskelig / flaut? Ganske mange situasjoner da jeg er litt klønete, hehe. Eller de situasjonene der man kan føle seg utenfor, det er vanskelig.

Tre ting du hater? 1. Urettferdighet. 2. Uvennskap. 3. Snø/slaps

Hvordan ser du deg selv? Jeg ser meg selv som en omsorgsfull person, som stiller opp for de jeg bryr meg om. 

Når føler du deg mest vakker? Jeg føler meg mest vakker når jeg har pyntet meg.

Håper dere får en fin tirsdag! ♡

Fornuftige sparetips

  • 14.06.2017, 10:38

Når man bor for seg selv, så er det viktig å prioritere. Her er noen gode tips når man skal spare penger.

Skrive handleliste og planlegge - Det er kjempe lurt. Enten hvis du har en notatblokk eller almanakk som du bruker daglig, så kan du skrive opp ukesmeny. Mandag-lørdag pleier jeg. Er viktig å egentlig skrive søndag også, ettersom butikken er stengt. Eller så kan du skrive den ned på notater på tlf som ikke koster noen ting.

Handle en dag i uka - Her kommer jo punktet over også. Bestemme deg for en dag å handle inn hele ukesmenyen på. Her sparer du ganske mye penger. Også på transport, pga kjøring kun en gang i uken til butikken. Kanskje på vei hjem fra jobb en dag?

Planlegge mat som man kan ha flere ganger - Dette skal jeg si at jeg er kjempe god på! Hvis jeg skal ha taco på fredag, så kjøper jeg jo inn ost til det og river selv (mye billigere å rive selv forresten), og da kan jeg foreksempel ha lasagne på lørdag som jeg også trenger ost til. Da har jeg til to måltider. Og du kan også bruke osten som pålegg til frokost eller ostesmørbrød. Og vipps så har du enda flere måter å bruke osten på. Dette kan du gjøre med mange ingredienser! 

Fyll drivstoff en dag i uken - Jeg fyller hver mandag morgen. Da er det alltid billig på vei til min jobb. Kanskje for noen, så er det billigere søndag kveld. Men da er køene lenger, og jeg er utålmodig, hehe. Fyller alltid full tank, selvom jeg ikke er helt tom enda. 

Lag alltid litt større porsjoner av middagen - Dette kan brukes flere ganger i uken, eller/og som lunsj neste dag. Dette er noe jeg gjør hver gang!

Ha med lunsj - Om du enten går på skolen, studerer eller er i jobb, er det lurt å ha med lunsj. Jeg har alltids knekkebrød stående på jobb, da dette er et billig måltid. Ellers på de dagene jeg jobber flere timer og sent, så har jeg som regel med meg rester fra middagsmat som nevnt over.

Ha fast sparing - Dette burde gjøres både om man bor for seg selv og når man bor hjemme hos foreldrene sine. Om det så er det 10kr du sparer i uken eller 5000kr i mnd, spiller ingen rolle. All sparing er bra! Man kommer ganske langt med det!

Kjøp store forpakninger og frys - Som regel er det billigere å kjøpe store poser med doruller foreksempel (kan ikke fryses, hehehe). Eller større pakker med pålegg eller kylling og frys ned, og ta opp kun det du skal spise.

Kjøp ting som er på tilbud - Både klær og mat. Det er ikke farlig å kjøpe ting som går ut samme dag. Eneste jeg er forsiktig med, er kylling og melkeprodukter.

Vask kun fulle oppvaskmaskiner - Jeg setter aldri på en halvfull oppvaskmaskin, da dette bruker mye strøm. 

Husk å skru av lys - Dette har jeg lært av pappa, og det husker jeg så og si hver gang. Sparer på strømmen her også! Tenn heller noen stearinlys, det er mye koseligere!Det er ikke alltid man kan være med ut å spise med venner, eller gå og se den filmen du ønsker å se på kino. Og det er heller ikke alltid man kan kjøpe den dyreste middagen, eller kjøpe akkurat den genseren du ønsker deg. Men om du er flink til disse punktene over, så er dette faktisk mulig oftere enn du tror. Det handler om prioriteringer. Kanskje du kan kjøpe et billigere brød eller droppe å spise biff denne lørdagen, om du vet at du skal ut på byen neste helg. Alt går an, om man tenker fornuftig! Mange av disse tingene har jeg lært av mamma, pappa og resten av familien en gang i tiden, og føler selv at det har lønt seg!

Jeg sparte 12 000kr i mnd når jeg bodde hjemme, og det er en av grunnene for at jeg kunne flytte for meg selv. Man må jobbe for det selv!

Mer om å bo for seg selv, fordeler og ulemper kan dere lese om i et tidligere blogginnlegg jeg har skrevet her

Fordeler og ulemper

  • 12.06.2017, 11:00

Ved å flytte hjemmefra og bo for seg selv.


FORDELER

Man kan alltid bestemme hvordan det skal se ut - Både med møbler og farger og alt man ønsker seg. Nå som jeg vurderer å pusse opp stua, så er det ingen jeg trenger å rådføre meg med, eller spørre om "er det greit at...?" Eneste jeg liker å spørre andre om, er om de tror at det kommer til å se bra ut. Og det er ganske viktig for meg, sånn har jeg alltid vært. Til syvende og sist er det jeg som bestemmer, og det er en ganske digg følelse!

Man kan få alenetid - Selvom jeg kjeder meg fort, så er det godt å bare kunne legge seg ned på sofaen og slappe av innimellom, og det akkurat når man ønsker det. Uten en eneste lyd og det bare er "Stine-tid". Jeg liker det, men ikke i lengden.

Lære å bli selvstendig - Man lærer ganske mye ved å bo for seg selv. Det med å betale regninger, og sette av penger til ditt og datt, og planlegge og prioritere er en ting man lærer etterhvert. Nå har jeg bodd for meg selv i over 1 år, og det har gått kjempe bra hittil.  

Kan bestemme når man kommer hjem til enhver tid - Når man bor hjemme, så kan man ikke alltids valse inn fra byen klokka 5-6 om morningen, da man vekker hele huset. Når man bor for seg selv, så kan man det, hehe. Og ingen vet når og hva du gjør til enhver tid!

Man kan bestemme over hva man ønsker å spise til middag - Jeg spiste mye norsk husmannskost når jeg bodde hjemme, vel og merke: poteter. Dette har jeg ikke laget noen gang i mitt liv, ikke da og ikke nå. Spiser heller pasta, ris og lignende. Digger å kunne bestemme hva man skal spise til middag, og når man vil spise. Om jeg vil spise middag klokka 9 på en hverdag, så gjør jeg det!

Kan rote så mye man ønsker - Dette kan også bli en ulempe, fordi man må også rydde opp etter seg om man ønsker å rote ganske mye, sånn som jeg pleier å gjøre, hehe.


 

ULEMPER

Alltid måtte rydde etter seg selv - Dette hater jeg.. Før så var det sånn at man hjalp til litt her og der i huset hjemme, og den "rydd rommet ditt"-opplegget. Nå så er det faktisk rydde og vaske ALT selv.. Og man shiner opp leiligheten så ofte man kan. Jeg som bor i en liten leilighet på 37 kvadratmeter, må rydde oftere enn jeg trodde. Bare man har laget middag, så ser det ut som et bomba hus. 

Lage middag selv - Hadde vært litt digg å komme hjem til middag hver dag. Dette gjør jeg jo fortsatt, men ikke hver dag såklart.

Vaske sine egne klær - Dette har jeg faktisk aldri gjort før, før jeg flyttet for meg selv. Hadde hjulpet til et par ganger for å vite litt, men ikke som å bo for seg selv. Jeg sorterer alt, og tar det meste på 30grader utenom sengetøy, håndklær og undertøy som jeg tar på 60grader. Utenom ull. Så er enklere enn jeg trodde, faktisk. Noen ganger bare gjetter jeg, hehe.

Ikke ha noen til å gå tur med Zarina - Høres kanskje dumt ut i og med at jeg har ansvaret for en hund, men innimellom hvis man er syk eller dårlig form eller dødssliten, så når man bodde hjemme kunne man spørre om noen vær så snill kunne ta en tur ut innimellom.

Ensomhet - Man er mye alene, og det kjenner man på. Synes det kan fort bli litt for ensomt når man setter seg ned, og bare titter rundt seg, og det liksom bare.. er deg?.. Det kjenner jeg litt på, men heldigvis har jeg Zarina hjemme hos meg. Og familie og venner er som regel ikke langt unna. Heldigvis har jeg bil!

Alle utgifter blir kun betalt av meg - Dette er kjipt. Alle pengene flyr jo bare man snur seg. Man er oftere blakk enn når man bodde hjemme, for det er så mye utgifter med det. 

 

Har dere noen fordeler og ulemper dere ønsker å dele? Eller er det noen dere kjenner der igjen i? ♡

stinem

Search

Bloggdesign

hits