hits

Nytt år og nye muligheter

 • 07.01.2018, 23:52

Hei dere! Lenge siden sist. Faktisk over 1 måned siden. Jeg har ikke blogget på den lange stunden fordi kjøret som er før jul i mitt yrket har virkelig drept meg, hehe. Så har hatt nok med å jobbe, rett og slett klippe og en hel haug med regnskap. Så jeg har med vilje satt dette på vent. Og forrige uke lå jeg rett ut med omganssyke, så kjenner at jeg burde startet da, men det klarte jeg heller ikke. Jeg er klar for et nytt år og har mange forventninger til dette året, da 2017 ble et helt nytt år for meg som singel. I 2018 er jeg klar for å leve livet, men også roe ned det som har vært i 2017. Jeg er veldig glad for de vennene som har støttet meg gjennom året som har vært, og jeg vet hvem som er der dette året også! De er gode å ha ♡

Jeg har noen nyttårsforsetter, noe jeg aldri har hatt før. Vel egentlig bare noen ønsker!

- Trene. Punktum. 
- Spare penger 
- Kjøpe meg en annen bil
- Ikke bli for full når jeg drikker, heheh...
- Fortsette med å rydde en gang i uken
- Fortsette med å ha en dag i uken med egenpleie 
- Spise mer variert 
- Lære meg å handle på salg

Håper alle har hatt et godt og fint år, og håper dere får et fint 2018 også! ♡

 

De to mest leste innleggene mine i 2017 er her og her

Refleks redder liv

 • 14.11.2017, 20:55

Jeg vil gjerne ta opp et viktig tema som mange der ute glemmer. Det er så mange som ikke forstår at refleks er gull verdt. Jeg husker jeg tenkte at refleks og hjelm osv var teit når jeg gikk på barne- og ungdomsskolen. Ettersom flere av oss nektet å bruke det, så ville heller ikke jeg. Jeg har blitt voksen og forstår faktisk hvor viktig dette er! Det forstod jeg faktisk da jeg begynte å øvelseskjøre for første gang. Og ikke minst når jeg fikk lappen selv. Da jeg skulle være på egenhånd og skulle følge med helt selv uten at det satt noen rett ved siden av meg, og passet på så jeg ikke gjorde noe feil. Den dag idag merker jeg veldig at refleks er utrolig viktig. Dere kan bare prøve selv å sette dere bak rattet, hvis dere er gamle nok selvfølgelig, hehe, og se om dere ser personen i andre enden av veien som ikke bruker noe som er synlig på seg. Det er ubehagelig, og ikke minst ekstremt farlig! Ettersom jeg syntes refleks var litt teit i min ungdom, så har jeg alltid valgt å kjøpe reflekser som jeg syns er fine og litt mere "meg". I det siste har jeg kjøpt en med leopardprint på Coop extra og for noen år tilbake kjøpte jeg en rosa sløyfe, som støttet brystkreft. Da føler jeg at det liksom er litt kult igjen. Og ettersom jeg har hund, så er det utrolig viktig at henne er synlig på veien. Hun som er så liten i størrelsen, så er det viktig både på bånd og på kropp. Det finnes mye fint til hund!

Og til dere som fortsatt syns dette er litt teit fordi kompisen din ikke bruker refleks, da kan jeg bare si at det er for at han eller henne skal tøffe seg. For refleks redder liv! ♡ 

 

Blir man noen gang helt fornøyd?

 • 21.09.2017, 10:30

Er du fornøyd med livet? Er du fornøyd med din jobb? Er du fornøyd med din livssituasjon? Liker du det sånn, eller er det faktisk noe du ville endret på?
Jeg har lenge tenkt på hva jeg vil bli her i livet.. Helt siden jeg var mindre har jeg ville blitt frisør. Innimellom. Jeg er litt sånn, jeg. At jeg vil bli en ting en dag, og neste dag vil jeg noe annet. Jeg kan huske fra jeg var mindre at jeg var med mamma til vår frisør den gang, Mona. Og den ene gangen Mona spurte meg om jeg ville velge shampoo til håret til mamma når henne skulle vaske det. Det husker jeg godt at jeg syns var stas. Det er alltid sånne småting som betyr noe. Ettersom jeg ble eldre har interessen for hår blitt større. Jeg elsket å flette, og gre håret til andre og "leke frisør". Jeg har også vært innom både å "leke butikk" og "leke kontor" og har alltid vært glad i dyr og barn. Typisk spørsmål fra en voksen når man var mindre var "hva vil du bli når du blir stor?".. Mange ville nok sikkert blitt prinsesse eller en brannmann eller lignende. Jeg føler fortsatt at jeg ikke har funnet det som jeg er hundre prosent fornøyd med. Kan man si det? 
Det blir nok også dumt ovenfor mine kunder, selvom jeg trives godt med de. Jeg tror nok jeg bare hadde sett for meg en annen hverdag innenfor frisøryrket. Hatt mitt eget sted og pusset det opp akkurat sånn jeg ville ha det, og styrt akkurat sånn jeg ville ha det! Selvom jeg er selvstendig og har fått til mye i løpet av noen år, så er det liksom ikke nok for meg. Mye vil ha mer, som det heter! Blir man noen gang helt fornøyd? Nei, det virker ikke sånn.

Jeg har blitt veldig glad i å skrive også, og jeg har også alltid hatt en stor interesse for å ta bilder. Det er noe jeg har lagt på hylla for lengst helt til jeg startet denne bloggen i April i år. Jeg har alltid sett på bloggere som store personer og forbilder. Jeg er liksom en person som er kun seksti prosent, jeg når liksom sjeldent opp til hundre. Det er noe jeg føler selv. Jeg er god på å føle.. Jeg er god på å overtenke, som nevnt i et annet innlegg.. Hva vil jeg med livet egentlig? Jo, jeg vil bare få det til, jeg vil være fornøyd. Jeg vil være skikkelig fornøyd. At ting skal bli komplett. Og helt. 

Vi alle vil være perfekte. Men jeg vet ikke definisjonen på å være perfekt. Det kommer seg.. sakte men sikkert!

Tanker og følelser og disse rare tingene

 • 14.09.2017, 13:55

Hei fininger! Jeg vet veldig godt at jeg ikke har vært altfor aktiv i det siste. Har ganske mye å tenke på innenfor jobb, og har faktisk ikke lest noen blogger eller hatt noe å skrive om i det siste, eller noe. Jeg har bare rett og slett tatt en uforpliktet pause som jeg bare har skyvet sakte men sikkert bort. Jeg har SÅ lyst til å få frem alt jeg vil si. Noe man ikke kan skrive om, som er vanskelig å holde inni seg. Men det er ikke alt som passer seg på nettet. Jeg har nok kanskje for mye på hjertet som ikke kan komme ut, som jeg må finne en måte å få ut på. Kanskje det er derfor jeg har blitt litt borte i noen dager. Vi jenter (sikkert gutter også) overtenker ting, og jeg er den personen som tenker for mye. Og det er i perioder. Det kan være en liten ting, som blusser opp, som jeg går å bærer inni meg og det er ikke alltid jeg får tankene ut av hodet når problemet er løst heller. For jeg er alltid bekymret, og det er ganske kjedelig å ha den egenskapen. Også er jeg en ganske følsom person, så ting går inn på meg veldig fort. Så jeg bare skriver akkurat det jeg mener nå. Blir nok mere innpakket enn ønsket, men dette er offentlig og som sagt, så kan ikke alt nevnes på en blogg.

Jeg kjenner ofte at jeg ønsker å få til ting her i livet, som kan være vanskeligere sagt enn gjort. Både i forhold til jobb og privat. Ofte føler jeg at livet står på stedet hvil, og det er ingenting man kan gjøre med det. Og en ganske tullete ting oppi hele dette er at jeg får ikke ryddet rundt meg (hjemme) og hver gang jeg setter i gang med å rydde hjemme, så når jeg snur meg igjen er det fortsatt rot. Det er ting overalt. Jeg tror dette har noe med at det er litt rot oppe i mitt hode. Prestasjonsangst og kaos. Det er klær og ting overalt, og det blir mye rot. Har ikke nok overskudd til noe disse dager heller. Rett på sofaen etter jobb med pleddet rundt seg og se på serier. Ikke tid til å få gjort alt man skal. 

Det er ofte på jobb jeg setter meg i bilen hvis jeg har mulighet mellom kundene, og bare kjører meg en runde. Bare for å få litt meg-tid. Når man er på jobb hver dag utenom helger, så bruker man veldig mye energi på å gi masse av seg selv. I et yrke som jeg har, så kan ikke problemene bli med på jobb. Selvfølgelig kan ingen mennesker ta med seg tankene på jobb, uansett om man jobber med eller uten mennesker. Jeg står ovenfor opptil flere forskjellige mennesker hver eneste dag, og kjenner veldig på at det slitsomt å skulle smile og være positiv til kundene (selvom jeg selvfølgelig gjør det), og når man egentlig bare vil være seg selv hundre prosent og bare gråte og få ut alt. Man vil bare sitte å slappe av noen ganger, hehe. 

Jeg er ikke rolig inni meg, kjenner jeg. Stresset er der nesten 24/7 og alltid har jeg en klump i magen som vil ut. Jeg har også ofte dårlig samvittighet ovenfor hunden min som er alene hjemme så mange timer om dagen. De dagene jeg jobber sent, så er hun hjemme faktisk 10 timer, og det er alt for mye. Det er heldigvis kun to dager i uken. Selvom mange sier "Zarina sover nok mesteparten av tiden", så kjenner jeg ofte på at det er ikke er greit.
Jeg syns at det er for mye. De andre jobbene jeg har hatt, så har jeg vært vant til at jeg starter tolv istedenfor ti og det er faktisk to timer, som har mye å si. 

I forhold til at man kan strekke til andre steder, så etter man flyttet for seg selv er det selvfølgelig flere regninger og utgifter enn man har når man bor hjemme. Som alltid har blitt betalt til avtalt tid, så det er greit. Men jeg merker at det er alltid litt stress med forskjellige forfall på disse, og har nok å tenke på, at det er stressende at ting er til forskjellige tider, selvom det ofte er greit også fordi da blir ikke kontoen tom på samme dag, hehe.

Ganske usikker på om jeg skal poste dette innlegget, da det er ganske forvirrende for både dere og meg å forstå. Men jeg må bare få det ut et sted. 
Akkurat nå kjenner jeg at jeg har fått sagt noe, og kanskje det hjelper. Dette er det første innlegget jeg skriver om noe sånt, og det kan nok også bli det siste, jeg vet ikke. Akkurat nå kjente jeg for å bare skrive litt. Jeg er mest glad i gode innlegg med bilder og kvalitet, men idag ble det mest tekst. Vet heller ikke hva jeg vil med dette, men jeg føler at det var ok. Orker ikke å føle meg deppa, og alene mer. 

Håper det ikke ble for forvirrende for dere! Klem fra meg ♡

Hvordan er jeg?

 • 05.09.2017, 13:17

På jobb er jeg serviceinnstilt og imøtekommende, og veldig hyggelig og blid. Skravler som en foss. I følge min familie svarer jeg veldig hyggelig i telefonen når kundene ringer. Ettersom jeg jobber som frisør, så er man nesten alle timene med kunder, og det er ikke alltid man har en god dag, men det kan ikke kundene vite. Kundene må settes først!

På ferie er jeg i skikkelig godt humør. Jeg er ikke som de andre som tenker "borte bra hjemme best", jeg er omvendt. Stort sett! Jeg liker å reise og komme meg litt bort. Helst varme strøk. Noen ganger drømmer jeg om å flytte til utlandet, men det er nok noe jeg aldri kommer til å gjøre. Er for glad i alle jeg har rundt meg her. 

På fest er jeg den som alltid står med et vinglass, ikke en blandet sterk sprit-drink. Er veldig glad i å prate og elsker å danse. Kan nok bli "litt av det gode" eller hva det heter. Blir fort veldig overivrig og høylytt.

I diskusjoner er jeg ganske hard om jeg brenner for temaet. Hvis jeg ikke kan noe om temaet, så holder jeg meg i bakgrunnen og sitter å hører på. Liker ikke å prate for mye og engasjere meg (late som jeg vet masse) om ting jeg ikke kan noe om. Men som sagt, hvis jeg kan mye om temaet, så gir jeg meg ikke. Lenge leve staheten!

Bak rattet har jeg blitt ganske tøff. Som venner og familie sier, så kjører jeg nok ganske fort og er rappkjefta, og jeg hater folk som ikke bruker blinklys. Så bak rattet er jeg for det meste sint, hehe. Jeg blir irritert på de som ikke KAN kjøre bil, hater folk som bryter reglene. Er nok fordi jeg selv stresser.

På kjøkkenet har jeg blitt bedre når jeg flyttet for meg selv. Jeg kunne ingenting før, og var egentlig bare fornøyd hvis jeg fikk mat. Jeg spiser så mange ganger om dagen, at jeg har lært meg noen retter som jeg prøver meg på innimellom. Liker godt at det smaker en del. Glad i krydder!

På trening er jeg ikke. Ferdig.

På snapchat er jeg veldig aktiv. Noe som er litt morsomt, er at jeg ikke turte å bruke "My Story" før.. Vet ikke hvorfor. Men nå er jeg ganske ivrig der når jeg først setter igang!

På facebook henger jeg ikke så mye lenger. Jeg er egentlig bare der for å stalke litt, hehe. Det er også kun for å chatte med venner og lage event hvis det skjer noe spesielt. Et ganske kjedelig sted, syns nå jeg. Var sinnsyyyykt aktiv før.

På instagram er jeg veldig veldig aktiv. Dette er det beste med hele sosiale medier + blogg. Elsker å legge ut bilder. Har tre kontoer. En for meg "stinemagnesholen" en for hund "zarinathechihuahua" og en for hår "hairbystinem". Følg følg følg ♡ Hva er deres instagram?

Dilemma!!!

 • 28.08.2017, 10:34

Fått eksplosiv diaré midt i offentligheten en gang i året, eller under hver eneste middag hos svigers? 
Nesten så jeg burde svart det siste, for jeg har ingen svigerforeldre atm. Men jeg tror nok jeg absolutt velger det første, for det er kun en gang i året. Får håpe det er på forskjellige steder hver gang, så ingen kjenner meg igjen, hehe. Æsj!
 
Hatt et hode på størrelse med en vannmelon eller en tennisball?
Tror nok at jeg ville hatt størrelsen til en vannmelon.. En tennisball er jo så alt for liten. 

Giftet deg med Donald Trump eller ha en one night stand med Putin?
Ville hatt et one night stand med Putin, haha uff.. Hadde nektet å giftet meg med noen av de, men om det hadde gått an å skille seg etter 1-2-3, så hadde jeg valgt det første.

Revet av alle neglene på fingrene, eller revet ut alle tennene fra munnen? 
Omg omg omg.. Glad i neglene mine, og ville ikke vært tannløs.. Denne var vanskelig. 

Kuttet av en finger, eller betale 50 000kr for personen du hater mest sin spaferie?
Ville aldri kuttet av en finger.. Så hadde nok betalt så mye penger for en dust jeg hater, hehe. Eller vent. Kjenner at jeg ikke helt klarer å bestemme meg. Kunne dratt på den ferien og ikke pratet meg personen?

Frosset til døden eller brent ihjel?
Hadde valgt å frosset ihjel. For jeg fryser uansett, og jeg er redd for brann så hadde nok valgt det første ja.

Leve for alltid eller dø de neste fem minuttene?
Leve for alltid, helt klart! Liker ikke tanken på døden. Selvfølgelig spørs hvordan man skal dø, men..

Konstant rennenese eller føle at du har noe i øyet 12 timer i døgnet? 
Hehe har både rennende nese og virker som jeg har noe på øyet hele tiden til vanlig, fordi jeg har allergi. Så kan vel velge begge deler, for det er like irriterende!

Ha superkrefter som gjør deg usynlig eller i stand til å fly? 
Usynlig uten tvil. Da kunne jeg fått med meg alt som skjer til hver tid, og når jeg kunne ønske det. 

Aldri mer internett-tilgang, eller aldri ha mulighet for å fly igjen? 
Oi!! Er veldig glad i internett, men hadde vært kjedelig å blitt her på samme sted resten av livet uten å kunne reise.. Den der ble veldig vanskelig. Kanskje ikke ha mulighet til å fly igjen, kunne jo bare tatt buss eller kjørt selv. Eller båt til forskjellige steder.

Skreket NEITAKK eller begynt å gråte hver gang du ble spurt om pose på butikken? 
Hahaha... Hadde nok skreket "NEITAKK". Slitsomt å skulle gråte så mye bare for en pose.

Lukte oppkast uten å legge merke til det selv, eller ha en partner som lukter oppkast, og kjenne det?
Kanskje hatt en partner som luktet det? Heheh.. Eller hvis jeg luktet det selv, kunne noen ha fortalt meg at jeg luktet det, så kunne jeg dusjet!

Ukontrollert, illeluktende promping på jobb eller under hver eneste første date? 
Under hver eneste første date. Uff flaut å skulle hatt sånt ukontrollert på jobb, jeg som står ovenfor kunder hver dag. Hadde jeg hatt en annen jobb, så hadde jeg nok valgt det siste.

Nyse hver gang du prater, eller få tårer i øynene 24 timer i døgnet?
Få tårer i øynene 24 timer i døgnet. Koselig det da, heheh..

Lykkelig men singel for resten av livet, eller ulykkelig gift for resten av livet? 
Lykkelig singel for resten av livet! Nekter å være ulykkelig resten av livet altså. For noe dritt! Koser meg med Zarina, jeg!

At politiet skulle funnet din døde kropp på en haug av sex-leketøy eller på en haug av dop? 
Haug av sex-leketøy. Er så imot dop atte hjelp!

Hatt det lekreste huset i et fattig nabolag eller det styggeste huset i et rikt nabolag?
Hatt det lekreste huset i et fattig nabolag tror jeg. Det er jo jeg som skal bo der, ikke naboene mine!

Vært i den virkelige versjonen av The Walking Dead eller Jurassic Park?
Jurassiv Park, wow så spennende! The Walking Dead er jo dritskummelt...

Få 20 barn eller ingen? 
Oi! Er glad i barn altså, veldig. Men ikke så glad i barn at jeg ville hatt 20 av dem. Det er jo en hel barnehage, så det vil man ikke ha hjemme hos seg hver dag, 24t i døgnet.

Øyevipper som fingre eller fingre som øyevipper? 
Øyevipper som fingre, så søtt!

 

Min aller første gang....

 • 21.08.2017, 11:00

Jeg smakte alkohol - dette var faktisk allerede i 7.klasse-8.klasse tror jeg.. Da dro jeg og et par venninner hjem til hun ene for å prøvesmake cider som foreldrene hadde kjøpt i Sverige. Husker at jeg syns det var kjempe gøy, og ble sikkert "skikkelig full" som jeg trodde selv. Fjortiss-fylla som vi kalte det. Det var tider det! Ikke bra å begynne med dette før man er 18 år, det er en grunn for at det er aldersgrense. 

Jeg prøvde snus og røyk - Dette husker jeg kjempe godt. Det var sommerferien til 8.klasse da vi var på skolegården (midt i sommerferien som sagt, haha) for vi skulle sjekke ut sikkert hvordan skolen så ut ellerno.. I dont know. Men da hadde han ene som skulle starte i klassen min med en plastpose med general snus oppi. Noen få poser med snus. Og vi syns det var kjempe gøy. Husker jeg tok snusen oppi leppa i kanskje 5 sekunder og turte ikke mer. Husker at dagen etter også prøvde jeg snus på "banen" som vi kalte det. Fotballbanen på Skjetten. Drit kult da.... Ang røyk, så husker jeg ikke.

Mitt første kyss - Det var faktisk i barnehagen. Jeg giftet meg jo i barnehagen, med Sebastian. Ganske gøy når vi prater om det idag! Men tror ikke det var han jeg kysset da.. Assa herregud, rundbrenner i barnehagen kanskje? Mitt aller første ordentlige kyss det husker jeg faktisk ikke.

Fikk kjæreste - Dette var jo også i barnehagen. Uff, blir litt flau kjenner jeg. Men den den ordentlige kjæresten min fikk jeg i 2.vgs og vi var sammen i 8 mnd, og det kaller jeg den aller første kjæresten min fordi det varte jo så lenge... Syns jeg da. Hadde jo noen kjærester på barne- og ungdomsskolen, men det var jo bare for gøy!

Jeg fikk mensen - Det husker jeg som det var igår. Jeg var en av de siste i klassen og på trinnet som var sent ute med både mensen og pupper (puppene har fortsatt ikke kommet hvis noen lurte). Jeg var hos Therese, og husker at vi spilte Sims på rommet hennes mens jeg merket at jeg begynte å få vondt i magen og merket at det var noe som var litt rart.. Jeg gikk på do for tenkte at det kanskje skulle hjelpe å gå på do. Men i det jeg tok av meg buksa, så hey der var det blod gitt. Husker jeg ikke turte å si det til noen. Så ringte jeg mamma etterhvert for å bli henta, for jeg syns det faktisk var litt flaut. Og ikke minst ubehagelig. 

Jeg tok piercing - Det tok jeg i 2.vgs og det var i tunga. Den har jeg faktisk fortsatt idag, og mange sier at jeg skal ta den ut, men det gidder jeg hvertfall ikke når folk sier det. Haha, for en drittunge. Den andre piercingen jeg tok, den tok jeg selv, på rommet mitt hos mamma. Tok den i leppa, med en nål og en øredobb, men fant fort ut at jeg hadde jo ikke en piercing i ta inn i hullet, så droppet det fort, og hadde merke på leppa i en gooood stund fremover. Syns det sikkert var drit kult.

5 ting jeg er redd for

 • 04.08.2017, 13:00

Nå vil jeg skrive om 5 ting jeg er redd for, og engster meg for. Noen vil tenke at det er helt latterlig, men det sitter nok bare inni mitt lille hode!

Katter - Jeg er så innmari redd for katter. Jeg er et hundemenneske som dere sikkert har skjønt. Ingen katter liker meg, de bare biter og klorer og jeg føler de skal angripe meg, hehe. Veldig pene dyr, syns jeg. Men de føler nok at jeg er redd, og det virker som de syns er gøy. For mange katter går mot meg og kommer til og med inntil bena mine, mens jeg står der å skjelver. Når de åpner munnen og mjauer, så kjenner jeg bare at "jeg vil egentlig bare dø", og føler for å løpe fort vekk.

Maur og småkryp - Dette er vel noe jeg bare syns er ekkelt. Men oppriktig er jeg redd. For jeg føler at der det er en maur, der er det alltid fler. De er som en stor flokk som er overalt. Sikkert fordi de er så små. Er det maur et sted, så stikker jeg for å si det sånn. Generelt alle småkryp som har flere ben enn meg og hunden min, rett og slett. Æsj!!

Høyder - Har høydeskrekk, og har faktisk ikke aning om hvorfor. Liker faktisk heller ikke å klatre opp på en stol for å hente noe oppå skapet for eksempel heller.. Tror nok det er at jeg kan godt klatre opp, men det å komme seg ned igjen, der kommer problemet. Er så redd for å dette ned.. Mange har nok høydeskrekk, og det skjønner jeg godt. Får helt fnatt av de som hopper i strikk og klatrer i fjell og diverse. At de tør!!! Dere er gærne!

Lyn og torden - Ubehag på det høyeste.. Jeg som jobber i en frisørsalong, som driver med både vann og elektrisitet i forhold til føhnere og rettetenger.. Ikke bra kombinasjon for lyn og torden. Og jeg som har hund også, som må ut uansett vær, så er ikke dette et vær jeg går ut i. Tenk om man skulle blitt slått ned av lynet da? Jeg holder meg rett og slett for ørene når alt dette rabalderet holder på.. Uff!

Å miste noen man er glad i - Dette er vel det viktigste punktet. For jeg er livredd for de tingene over, fordi jeg syns det er ekkelt og ubehagelig. Men dette punktet er noe man faktisk er oppriktig redd for. Orker ikke tanken på det engang.. Hvordan reagerer man hvis man mister noen man er glad i da? Ikke vet jeg nå, og ikke den gang det skal skje...

 

Er det noe dere er redde for, eller kjenner dere igjen i? ♡

Tips til deg som vil ha en fin uke

 • 03.08.2017, 12:37

Handle en gang i uken - Noe av det lureste som finnes for både å spare tid og penger er å handle inn maten du skal ha for hele uken, en gang i uken. Sette opp liste med hva du trenger. 

Planlegge hva du skal ha til middag - Sett deg ned og finn ut hva du skal ha mandag, tirsdag osv til middag. Kanskje du vet at du kan bruke osten både på mandag og fredag? 

Skrive ned en to-do liste med avtaler - Hvis du har avtaler etter jobb som du ikke må glemme, er det lurt å skaffe seg en kalender eller en bok du kan skrive ned hva du skal gjøre denne uken. Eller rett og slett planlegg uken din fullt ut!

Finn en fast dag i uken - for din egen del. Ha en så kalt spa-kveld for deg selv. Ta hårkur, ansiktsmaske og shave legger og det som hører med. Det er noe som er både bra for hår og hud og prøv å få gjort dette hvertfall en gang i uken. 

Les blogger - Noe jeg liker å starte dagen med, er å gå inn på sosiale medier og titte. Og i tillegg lese blogger jeg følger. 

Ryddedag - En dag i uken er det greit å få støvsugd og ta en skikkelig ryddesjau syns jeg. Da får man en kjempe god følelse når alt er strøkent! 

Ha ferie uten en å dele det med

 • 24.06.2017, 20:00

Dette er første gangen jeg skal poste noe som er litt personlig. Det er bare en tanke jeg har fått når sommeren nærmer seg. Og jeg vet ikke helt om jeg klar for den følelsen og tanken. Tanken på det skremmer meg litt. Ensomhet!

Jeg ble singel i slutten av desember, og jeg har i 5 år alltid hatt en å feriere med. Enten i de små fridagene, eller den store sommerferien. Enten har det vært å være i syden som jeg kaller det, eller så har det vært i forskjellige små- eller storbyer. Jeg har aldri hatt en ferie (på 5 år) uten en å dele det med. Dette har ingenting med han å gjøre, selvfølgelig. Men jeg syns det er ensomt å skulle planlegge tre uker sommerferie, når man faktisk ikke har noen å dra på ferie med. Alle mine nærmeste venninner, har kjæreste. De har planlagt både ferien i år og neste år, så det gjør det vanskeligere for meg å skulle planlegge noe å gjøre. 
Jeg skjønner kjempe godt at de vil dra på ferie med sin kjæreste, da jeg også ville valgt det samme. Og man har som regel ikke ferie samtidig, som også gjør det vanskeligere. Jeg vet ikke helt hva jeg vil frem til med dette innlegget, men jeg syns det er kjipt å skulle glede seg til noe som ikke er å glede seg til. 
Prøver liksom å få til en jentetur til et sted, men det kan man ikke planlegge før om hvertfall to år frem i tid, da som sagt de fleste har ordnet seg sommerferie neste år også. Jeg er isåfall en person som aldri, og da mener jeg aldri, kunne dratt på ferie alene. Ferie for meg er også sydenferie. Hvertfall gjøre noe man gjør sjeldent. Da slapper jeg hundre prosent av, og er i mitt ess. 

Jeg sier heller ikke at det hadde vært så mye bedre med en kjæreste heller, for jeg er jo egentlig ikke klar for det. Og ønsker meg ikke kjæreste for øyeblikket. Men det er nok bare det at det har vært en vane, og jeg liker ikke forandringer. Liker best det som er trygt. 

Jeg har heldigvis Zarina ♡ Og oppsummert så er det vel sånn at jeg vet selv at man ikke trenger en kjæreste for å ha noe å gjøre! Det er nok bare uvant for meg. 

Tidsfordriv

 • 20.06.2017, 20:51

Lånt fra viccctoria.blogg.no 

 

Når du gråt sist og hvorfor? For å være helt ærlig så husker jeg ikke. Jeg er en person som gråter lett og er veldig følsom. Men etter jeg ble singel og ting endte som det gjorde, så har jeg ikke grått de siste ukene som jeg kan huske. Må nok ha vært av en film ellerno.. 

Blir du påvirket av fokus på kropp i sosiale medier? Både og. Jeg blir nok veldig påvirket utseendemessig med hva man skal ha på seg og følge hva andre gjør, og med sminke og alltid skal føle seg fresh. Men akkurat det med å holde seg slank og sånt, der har jeg bomma. Men jeg vil nok si at mye av dette påvirker meg generelt. 

Når kan du være deg selv 100%? Når jeg er med noen jeg stoler på. 

Hvordan tror du andre oppfatter deg? Utålmodig, ærlig og omsorgsfull. 

En situasjon som du finner vanskelig / flaut? Ganske mange situasjoner da jeg er litt klønete, hehe. Eller de situasjonene der man kan føle seg utenfor, det er vanskelig.

Tre ting du hater? 1. Urettferdighet. 2. Uvennskap. 3. Snø/slaps

Hvordan ser du deg selv? Jeg ser meg selv som en omsorgsfull person, som stiller opp for de jeg bryr meg om. 

Når føler du deg mest vakker? Jeg føler meg mest vakker når jeg har pyntet meg.

Håper dere får en fin tirsdag! ♡

Fornuftige sparetips

 • 14.06.2017, 10:38

Når man bor for seg selv, så er det viktig å prioritere. Her er noen gode tips når man skal spare penger.

Skrive handleliste og planlegge - Det er kjempe lurt. Enten hvis du har en notatblokk eller almanakk som du bruker daglig, så kan du skrive opp ukesmeny. Mandag-lørdag pleier jeg. Er viktig å egentlig skrive søndag også, ettersom butikken er stengt. Eller så kan du skrive den ned på notater på tlf som ikke koster noen ting.

Handle en dag i uka - Her kommer jo punktet over også. Bestemme deg for en dag å handle inn hele ukesmenyen på. Her sparer du ganske mye penger. Også på transport, pga kjøring kun en gang i uken til butikken. Kanskje på vei hjem fra jobb en dag?

Planlegge mat som man kan ha flere ganger - Dette skal jeg si at jeg er kjempe god på! Hvis jeg skal ha taco på fredag, så kjøper jeg jo inn ost til det og river selv (mye billigere å rive selv forresten), og da kan jeg foreksempel ha lasagne på lørdag som jeg også trenger ost til. Da har jeg til to måltider. Og du kan også bruke osten som pålegg til frokost eller ostesmørbrød. Og vipps så har du enda flere måter å bruke osten på. Dette kan du gjøre med mange ingredienser! 

Fyll drivstoff en dag i uken - Jeg fyller hver mandag morgen. Da er det alltid billig på vei til min jobb. Kanskje for noen, så er det billigere søndag kveld. Men da er køene lenger, og jeg er utålmodig, hehe. Fyller alltid full tank, selvom jeg ikke er helt tom enda. 

Lag alltid litt større porsjoner av middagen - Dette kan brukes flere ganger i uken, eller/og som lunsj neste dag. Dette er noe jeg gjør hver gang!

Ha med lunsj - Om du enten går på skolen, studerer eller er i jobb, er det lurt å ha med lunsj. Jeg har alltids knekkebrød stående på jobb, da dette er et billig måltid. Ellers på de dagene jeg jobber flere timer og sent, så har jeg som regel med meg rester fra middagsmat som nevnt over.

Ha fast sparing - Dette burde gjøres både om man bor for seg selv og når man bor hjemme hos foreldrene sine. Om det så er det 10kr du sparer i uken eller 5000kr i mnd, spiller ingen rolle. All sparing er bra! Man kommer ganske langt med det!

Kjøp store forpakninger og frys - Som regel er det billigere å kjøpe store poser med doruller foreksempel (kan ikke fryses, hehehe). Eller større pakker med pålegg eller kylling og frys ned, og ta opp kun det du skal spise.

Kjøp ting som er på tilbud - Både klær og mat. Det er ikke farlig å kjøpe ting som går ut samme dag. Eneste jeg er forsiktig med, er kylling og melkeprodukter.

Vask kun fulle oppvaskmaskiner - Jeg setter aldri på en halvfull oppvaskmaskin, da dette bruker mye strøm. 

Husk å skru av lys - Dette har jeg lært av pappa, og det husker jeg så og si hver gang. Sparer på strømmen her også! Tenn heller noen stearinlys, det er mye koseligere!Det er ikke alltid man kan være med ut å spise med venner, eller gå og se den filmen du ønsker å se på kino. Og det er heller ikke alltid man kan kjøpe den dyreste middagen, eller kjøpe akkurat den genseren du ønsker deg. Men om du er flink til disse punktene over, så er dette faktisk mulig oftere enn du tror. Det handler om prioriteringer. Kanskje du kan kjøpe et billigere brød eller droppe å spise biff denne lørdagen, om du vet at du skal ut på byen neste helg. Alt går an, om man tenker fornuftig! Mange av disse tingene har jeg lært av mamma, pappa og resten av familien en gang i tiden, og føler selv at det har lønt seg!

Jeg sparte 12 000kr i mnd når jeg bodde hjemme, og det er en av grunnene for at jeg kunne flytte for meg selv. Man må jobbe for det selv!

Mer om å bo for seg selv, fordeler og ulemper kan dere lese om i et tidligere blogginnlegg jeg har skrevet her

Fordeler og ulemper

 • 12.06.2017, 11:00

Ved å flytte hjemmefra og bo for seg selv.


FORDELER

Man kan alltid bestemme hvordan det skal se ut - Både med møbler og farger og alt man ønsker seg. Nå som jeg vurderer å pusse opp stua, så er det ingen jeg trenger å rådføre meg med, eller spørre om "er det greit at...?" Eneste jeg liker å spørre andre om, er om de tror at det kommer til å se bra ut. Og det er ganske viktig for meg, sånn har jeg alltid vært. Til syvende og sist er det jeg som bestemmer, og det er en ganske digg følelse!

Man kan få alenetid - Selvom jeg kjeder meg fort, så er det godt å bare kunne legge seg ned på sofaen og slappe av innimellom, og det akkurat når man ønsker det. Uten en eneste lyd og det bare er "Stine-tid". Jeg liker det, men ikke i lengden.

Lære å bli selvstendig - Man lærer ganske mye ved å bo for seg selv. Det med å betale regninger, og sette av penger til ditt og datt, og planlegge og prioritere er en ting man lærer etterhvert. Nå har jeg bodd for meg selv i over 1 år, og det har gått kjempe bra hittil.  

Kan bestemme når man kommer hjem til enhver tid - Når man bor hjemme, så kan man ikke alltids valse inn fra byen klokka 5-6 om morningen, da man vekker hele huset. Når man bor for seg selv, så kan man det, hehe. Og ingen vet når og hva du gjør til enhver tid!

Man kan bestemme over hva man ønsker å spise til middag - Jeg spiste mye norsk husmannskost når jeg bodde hjemme, vel og merke: poteter. Dette har jeg ikke laget noen gang i mitt liv, ikke da og ikke nå. Spiser heller pasta, ris og lignende. Digger å kunne bestemme hva man skal spise til middag, og når man vil spise. Om jeg vil spise middag klokka 9 på en hverdag, så gjør jeg det!

Kan rote så mye man ønsker - Dette kan også bli en ulempe, fordi man må også rydde opp etter seg om man ønsker å rote ganske mye, sånn som jeg pleier å gjøre, hehe.


 

ULEMPER

Alltid måtte rydde etter seg selv - Dette hater jeg.. Før så var det sånn at man hjalp til litt her og der i huset hjemme, og den "rydd rommet ditt"-opplegget. Nå så er det faktisk rydde og vaske ALT selv.. Og man shiner opp leiligheten så ofte man kan. Jeg som bor i en liten leilighet på 37 kvadratmeter, må rydde oftere enn jeg trodde. Bare man har laget middag, så ser det ut som et bomba hus. 

Lage middag selv - Hadde vært litt digg å komme hjem til middag hver dag. Dette gjør jeg jo fortsatt, men ikke hver dag såklart.

Vaske sine egne klær - Dette har jeg faktisk aldri gjort før, før jeg flyttet for meg selv. Hadde hjulpet til et par ganger for å vite litt, men ikke som å bo for seg selv. Jeg sorterer alt, og tar det meste på 30grader utenom sengetøy, håndklær og undertøy som jeg tar på 60grader. Utenom ull. Så er enklere enn jeg trodde, faktisk. Noen ganger bare gjetter jeg, hehe.

Ikke ha noen til å gå tur med Zarina - Høres kanskje dumt ut i og med at jeg har ansvaret for en hund, men innimellom hvis man er syk eller dårlig form eller dødssliten, så når man bodde hjemme kunne man spørre om noen vær så snill kunne ta en tur ut innimellom.

Ensomhet - Man er mye alene, og det kjenner man på. Synes det kan fort bli litt for ensomt når man setter seg ned, og bare titter rundt seg, og det liksom bare.. er deg?.. Det kjenner jeg litt på, men heldigvis har jeg Zarina hjemme hos meg. Og familie og venner er som regel ikke langt unna. Heldigvis har jeg bil!

Alle utgifter blir kun betalt av meg - Dette er kjipt. Alle pengene flyr jo bare man snur seg. Man er oftere blakk enn når man bodde hjemme, for det er så mye utgifter med det. 

 

Har dere noen fordeler og ulemper dere ønsker å dele? Eller er det noen dere kjenner der igjen i? ♡

Search

Bloggdesign